Milloin fasilitointiapua tarvitaan?

Fasilitointitukea tarvitaan silloin, kun kokouksista on tullut tehottomia, kun puhutaan paljon mutta päätöksiä ei synny. Joskus keskustelu ajautuu muihin asioihin kuin mitä esityslistalla on. Kokousaikarajat ylittyvät. 

Fasilitointia saatetaan tarvita myös, jos käsiteltävänä on vaikea asia ja kokouksen osallistujat, mahdollisesti myös kokouksen puheenjohtaja, ovat haluttomia käsittelemään asiaa. Tällöin fasilitaattori auttaa osallistujia lähestymään ydinkysymystä askel askeleelta, analysoimaan ongelman taustaa ja etsimään luovasti vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Keskusteletteko paljon kokouksissanne, mutta teidän on vaikea tehdä lopullisia päätöksiä?

Tuntuuko sinusta, että voisitte hyötyä kokousten vetäjän, fasilitaattorin, avusta?

Mitä tarkoitetaan fasilitoinnilla?

Fasilitointi on tapa tehostaa kokoontumiset työpaikalla. Kyse voi olla säännöllisestä viikkopalaverista, yleisestä keskustelusta tiedotustilaisuuden yhteydessä, useita kuukausia kestävästä hankkeesta tai organisaation pidemmästä muutos- ja kehittämisprosessista. 

Fasilitoija, kokouksen fasilitaattori, ohjaa ryhmää kohti asetettua päämäärää käyttämällä erityisiä fasilitointimenetelmiä. Hän johdattaa osallistujat kohti ennalta sovittua tavoitetta luovalla tavalla, joka luo selkeyttä ja osallistumista työprosessiin.

Fasilitoinnin avulla hyödynnetään osallistujien taitoja sekä edistetään heidän henkilökohtaista vastuunkantoa tehtävästä. Samalla osallistujat tulevat kuulluiksi, olivatpa he sitten ulospäin suuntautuvia tai hiljaisempia.

Caforte tarjoaa fasilitointipalveluja

Ota yhteyttä

Fasilitointi käytännössä

Miten fasilitointi sitten toimii käytännössä? Eräs suuri pääkaupunkiseudun organisaatio tilasi ohjelman ´Maanantait mukaviksi´ -teemapäiväänsä varten. Alla olevasta PDF-liitteestä näet suunnitelman, jonka mukaan päivä toteutettiin hyvällä menestyksellä.

Tutustu suunnitelmaan tästä.